torstai 6. elokuuta 2009

Tikru kokkaa! (ja rokkaa!)

Tänään Tikrun keittiössä valmistui mitä herkullisin kanakeitto!
Ihanainen Jajasiskoni teki tätä meillä kerran ja ihastuin ikihyviksi. Ja mikä parasta, lapsetkin popsi tätä mukisematta isot lautaselliset. Sen on silloin PAKKO olla hyvää!

Miten se sitten tehtiin?
Noh, tarvitset:

  • 500g peruna-sipulisekoitusta
  • 300g hunajamarinoitua broiskua
  • paketin paprika koskenlaskijaa
  • tuoretta paprikaa
  • maustehia.

Ja eikun hommiin! Ekaksi tietenkin ruskistetaan broisku..



.. viipaloidaan paprika...



...heitetään kattilaan peruna-sipulisekoitus, (ne kannattaa ottaa pussista ensin pois, mutta jos tykkäät, niin keitä toki koko pussi, (omalla vastuulla, eikä kantsi antaa lapsille!) voi tulla pikantti makuelämys!) kaada vettä päälle, lisää joukkoon paprikat ja broisku...



... pilkottele paprikalla maustettu koskenlaskija (on muuten aika herkkua, tässä vaiheessa kantsii maistaa pieni pala, ettei vaan ole mennyt pilalle! :P ) ja visko keittoon. Varovasti tietty, ettei roisku kuuma vesi päälle. Eihän me tahdota palovammoja sentään...



Nam!



...sitten vaan keitellään kunnes se on kypsää. Ja maustetaan toki. Ei tietty oo pakko jos ei halua!



Et voilá! Tikerrrryttävän herkullinen keittoateria on valmis. Taatusti vähäkalorista ;) Tuore patonki käy tämän kanssa enemmän kuin hyvin. Minä paistoin kaveriksi tuollaisia esipaistettuja. Ja creme bonjouria, makuna aurinkokuivattu tomaatti. Olis varmaan maistunut sullekkin!


p.s. minä sain tänään ilmastointilaitteen! Ihanaa, kun on niin viileää että melkein paleltaa!

3 kommenttia:

  1. Kuullosti ja viimeinen kuva näytti niin herkulliselta, et kaippa tätä on PAKKO kokeilla jossain vaiheessa :) Kiitos ohjeesta :)

    T:Satu, ex-kämppis ;)

    VastaaPoista
  2. hihi, kerro sitten oliko hehkutukseni veroista! Terkkuja!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköstä,että kyllä yhdyn kokeiltava on! :b *slurps

    VastaaPoista