torstai 15. toukokuuta 2008

Manson is Bad, mmmm'kay?

Palatakseni taas lempiaiheeseeni, erääseen äärimmäisen ihastuttavaan ja komeaan herrasmieheen, Marilyn Mansoniin aiheenani on tälläkertaa mm. dokumentti "Bowling For Columbine" Sehän kertoo siis surullisenkuuluisasta tapahtumasta 20.4.1999, jolloin pari vinksahtanutta teiniä riehaantui, tappoi 13, haavoitti 24:ää ja lopuksi päästivät vielä itsensä päiviltä. Dokumentissa näytetään mm. uutispätkiä joissa spekuloidaan syitä siihen, miksi oikeastaan tällaista kamaluutta voi tapahtua. Oli monenlaisia mielipiteitä, mutta yksi oli kaikilla yhteinen. He olivat sitä mieltä, että Marilyn Manson olisi syypää. Ja miksi näin? Siksi, että nämä kyseiset jumalaaleikkivät nuoret herrat olivat innokkaita Marilyn Mansonin faneja. Kaikki,jotka vähänkään Mansonin tuotantoa tuntevat, voivat mitä todennäköisimmin olla yhtä mieltä siitä, että kappaleet lavaesiintymisistä puhumattakaan ovat vähintäänkin provokatiivisia. Jepjep. Lyriikoita en nyt ala tässä pasteamaan, jokainen löytää niitä kyllä halutessaan. Google on kaveri.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen tapaus. Mansonin uraa värittävät jos jonkinlaiset syytökset ja huhut. (niistä puhuminen vaatisi oman merkintänsä, joten ei niistä nyt sen enempää) Onhan se kätevää vaatia Rockstaran päätä vadille, varsinkin kun hän näyttää ja käyttäytyy kuin friikki, tuntuu elävän omassa friikkisirkuksessaan, nostaa jokaisen hurskaan uskovaisen niskavillat pystyyn ja ennenkaikkea sanoo ja tekee juuri sitä mitä haluaa eikä kysele siihen lupia. Niinhän Manson on aina tehnyt. On helppo syytellä ja osoitella sormella. Yleensä se mitä pelkäämme eniten on se mitä emme tunne. Itse teiniajoista Mansonia fanittaneena (n.10vuotta, jos niitä joku haluaa laskea) olen kahlannut useamman haastattelun ja materiaalit käsiini mitä vain olen löytänyt. Mielipiteeni on yhä sama mitä se on ollut jo kauan. Se mies on nero. Äärimmäisen älykäs. Oletko tullut ajatelleeksi, että sanoitukset eivät vaan ole tyhjää sanahelinää, vaan niillä voi jopa olla tarkoitustakin? Minä itse osaan olla hyvinkin provokatiivinen ihminen söpöstä pikkutytön ulkonäöstäni huolimatta ja ymmärrän, tai ainakin elän suloisessa kuvitelmassa siitä, että ymmärrän Mr. Mansonia täysin. Mansonia kuunteleva hörhö joka menee ja tappaa kaikki, on todellakin missannut sen jutun mitä Manson yrittää kappaleillaan sanoa.

"Bowling For Columbine" -dokumentissa Mansonin haastattelussa häneltä kysytään: "Mitä sanoisit ampujille, jos he olisivat nyt tässä?" Hän vastaa hetkeäkään miettimättä:
"I wouldn't say a single word to them. I would listen to what they say and thats what no one else did."
("en sanoisi sanaakaan, minä kuuntelisin mitä heillä olisi sanottavaa, sitä ei kukaan tehnyt")

Again, Mr. Manson, you rock!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti