maanantai 9. maaliskuuta 2009

Arkiruoan uusi elämä

Tykkään kokkailla. Aika paljonkin. Ja nyt, kun pikkutiikerin allergiat ovat vähän hellittämäänpäin, on mukavaa, kun voidaan syödä samaa ruokaa. Pikkutiikerikin on melko kaikkiruokainen. Kypsennetty paprika, pinaattikeitto ja sienet tulevat näin yhtäkkiä mieleen, mistä tyttöseni ei oikein välitä. Minun herkkujani. Ohnoes.

Kestosuosikki makaronilaatikko tulee minulla ainakin jo korvista ulos. Inhottaa ajatuskin siitä perinteisestä harmaasta mössöstä, tehty munamaitoon ja maustetaan ketsupilla, että saisi ruokaan jotain väriä. Hyi. Meillä sellaista ei syödä ikinä. Pikkutiikerille varmaan maistuisi, mutta itse jätän mielummin välistä.

Makaronilaatikkoa tein kuitenkin viimeksi viime viikolla. Kun sitä tekee kerralla isomman määrän, säästyy kokkaamiselta seuraavana päivänä, ja minusta tämä vain paranee uudelleenlämmitettäessä. Varsinkin kun sen tekee paistinpannulla.

Mitenkäs minä sitten makaronilaatikkoni väsään? Noh, tässä yksi versio. En yleensä mittaile aineksia, joten..

Tikerrryttävän tomaattinen makaronilaatikko (ihan itte keksin nimenkin tälle ;))

400g Naudan paistijauhelihaa
Mausteita, mausteita, mausteita!
Sipulia
Herne-maissi-porkkanaa
Purkillinen tomaattimurskaa
Tomaattipyrettä
Tomaatteja
Täsjyvämakaroneja
Lihaliemikuutio
Creme Fraichéa
Korppujauhoja
Juustoraastetta

Keitän makaronit silläaikaa kun paistan ja maustan jauhelihan. En koskaan osta perinteistä nauta-sika-jauhelihaa, koska mielestäni se on ihan hirveää, vetistä, rasvaista moskaa. Toki se naudan jauheliha on kalliimpaa, mutta huomattavasti vähärasvaisempaa ja maukkaampaa muutenkin. Makaroneistakin pidän enemmän täysjyvä- tai ruisversioina. Jauhelihan sekaan heittelen tomaattipyrettä ja tomaattimurskaa sekä vihanneksia. Tällä kertaa pussillisen herne-maissi-porkkana-sekoitusta. Sekoitin ainekset keskenään ja laitoin uunivuokaan. Creme Fraichésta tulee kivaa makua ja vaihtelua perinteiselle munamaidolle. Päälle viipaloin tuoreita tomaatteja, ripottelin korppujauhoja, juustoraastetta ja oreganoa. Ja sitten vaan uuniin.



Valmiin ruoan lisäksi tein salaattia, yllättäen sellaista, jossa oli paljon sekä ihan tavallisia että kirsikkatomaatteja. Lisäksi ripottelin makaronilaatikon päälle parmesan-raastetta. Ja hyvää oli!

Tätä saa muunneltua loputtomasti. Tämä on tosiaan kananmunaton, mutta myös maidottoman tai täysin vegeversion tästä saa vaivattomasti. Maidoton soijajuusto, Cheezly on oiva kaveri!



I love to cook. Especially when I can try new things and flavours. It's a bit easier now, when my daughters allergies have been reduced and we can eat the same food. This is what i did last week.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti