keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

väriruokaa ja vahtiotuksia

Tänään tikrun keittiössä valmistui maittavaakin maittavampi päivällinen lähinnä jääkaapeista löytyneistä jämistä + pian vanhentuvista pakko-käyttää-jutuista. Tehokasta, ja säästeliästä. Pitäisi varmaan liittyä marttakerhoon.

Mitäkö sitten tein? No täytettyjä paprikoita. Yhtä lempiruoistani.



Tästä kaikki lähti. Otetaan paprikat, pestään ne, halkaistaan ja poistetaan siemenkodat. Asetellaan nätisti uunivuokaan.
Täytteeksi laitoin tälläkertaa jauhelihaa, sipulia, tomaattipyrettä pari purkkia, tomaatti-basilika-tuorejuustopurkin jämät, silputtua pekonia muutama pala, fetaa, parmesan-juustoa ja juustoraastetta ja tietenkin mausteita, mausteita ja mausteita. Mm. grillimaustetta, tungen sitä jokapaikkaan aina ja varmaankin myös ikuisesti, kokkaus-urani hamaan loppuun saakka. JOS olisin ollut viitseliäs ja kehdannut lähteä kauppaan, olisin laittanut ehdottomasti mukaan sieniä (herkkusieniä tai kanttarelleja) sekä kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsa varsinkin on aivan järjettömän hyvää paistettuna, kunhan muistaa ettei päästä sitä ylikypsäksi. Mikään ei ole etovampaa, kun ylikypsä kesäkurpitsa. (no okei, ylikypsä paprikakin on kamalaa, tai ylipäätään ylikypsät vihannekset) Lisäksi keitin kaveriksi hieman täysjyväriisiä, jotka sekoitin täytteen sekaan.



Sitten vaan täyte paprikoiden sisälle, päälle lisää juustoraastetta ja oreganoa. Paistelin niitä 175 asteessa, oiskohan ollut jotain puolentunnin luokkaa. Silleen sopivasti, että paprikat kypsyy, muttei tosiaan mene ylikypsiksi. Jotkut tykkää laittaa kuulemma vähän jotain lihalientä tms tuonne pohjalle, mutta itse en ole nähnyt sitä tarpeelliseksi.
Lisukkeeksi raejuustoa ja lisää vihanneksia. (pakkasesta löytyi amerikansekoitus jossa on kaikkea hyvää, suosittelen!)



Et voilá! Bon appétit!

Oli oikeasti sairaan hyvää ja ihanan värikästä ruokaa. (harmi, kun tässä kuvassa värit ovat niin haaleita. Olin laiska, enkä jaksanut fiksailla niitä.) Tuorejuusto toi siihen mukavasti pehmeyttä ja tomaatti tomaattia ;) ens kerralla laitan kyllä sitä kesäkurpitsaa ja sieniä. Täytettä jäi aika reilusti yli, suunnittelin tekeväni siitä huomenna sitten lämpimiä voileipiä iltapalaksi. Namnam.

This is what I made for dinner today. It´s most definately one of my favourite dishes and again, it was a success. It was so delicious!

Oli muutenkin mukava päivä. Oltiin pikkutiikerin kanssa ulkona melkein neljä tuntia rakentamassa etupihalle lumilinnaa. Siitä tuli hieno! Illalla käytiin vielä saunomassa kaikessa rauhassa, pitkään ja hartaasti. Sauna on kyllä ehdottomasti yksi universumin hienoimmista keksinnöistä, varsinkin talvella kun palelee. :) Iltapalaksi söimme pitkästä aikaa jäätelöä.



Ikkunat on koristeltu hiekansekaisilla jääpaloilla joita löytyi rappurallin alta. Linnaa vahtii "vahtiotus" jolla on hienot hiukset ja se nauraa, vaikka se onkin vähän niinkuin mörkö. Se on kyllä hyvä, koska kaikkihan tietää että kaikki mihin mörkö koskee, jäätyy. Tällä logiikalla lumilinnamme on kasassa vielä juhannuksenakin! Loistavaa!

We had a great day today with my daughter. We went outside and spent almost 4 hours building a snowcastle and just having fun. Later we had sauna and ate some ice cream. Any logic there? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti