tiistai 11. syyskuuta 2007

Lihapullia ja majoneesia

Tehtiin Neidin kanssa viikonloppuna ruoaksi lihapullia. Itsetehdyt kun ovat niitä parhaita. Ennen olen tehnyt ne kermaviilin ja kananmunan kera, mutta nyt kun ei kumpikaan käy, ohje oli vähän toisenlainen. Lisäksi löysin netistä maidottoman ja munattoman majoneesin ohjeen joten kokeilin myös sitä. Myöhemmin kuulin että sellaista majoneesia saa myös ihan kaupastakin, ja itseasiassa vielä s-ryhmän toimipaikoista, merkki taisi olla x-tra. Pitää joku kerta etsiä käsiini ja kokeilla että millaista se olisi.
Tässä kuitenkin näitä ohjeita ja tietty kuva meidän herkullisesta gourmet-lounaasta :)




Lihapullat (maidoton, munaton)

400g naudan paistijauhelihaa
1dl vettä

2rkl maissijauhoa
mausteita (esim. pussillinen ranskalaista sipulikeittoa)

Kaikki vaan sekaisin ja pyörittele palloiksi, paista paistinpannulla tai uunissa ja nauti!


Majoneesi (maidoton, munaton)


1pkt (300g) Pehmeää tofua
1dl öljyä

½rkl viinietikkaa

1rkl ananasmehua
suolaa

valkopippuria

sinappia


Sekoita tehosekoittimella ja mausta sopivaksi


Meillä Neiti tykkäsi kovasti lihapullien teosta kun osasi itsekkin pyöritellä. Ja voi kuinka hyvältä maistuikaan kun sai syödä "itsetehtyä" ruokaa :) Majoneesi ei saanut kovin hyvää arvostelua, ei se nyt pahaakaan ollut mutta ei tuo meidän neiti ainakaan tykännyt. Liekkö se soijan ominaismaku siinä sitten taas tullut vastaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti