lauantai 1. syyskuuta 2007

Muffinsseja!

Äiti ja Varaiskä oli tulossa kylään tässä taannoin, ja pitihän vieraiden kunniaksi toki leipoa. Sunnuntailla on maidottomia lehtitaikinalevyjä josta saa tosi nopeasti ja kätevästi ihanaa tarjottavaa, sekä suolaista että makeaa. Minä tein kinkkupasteijoita jotka sopi Neidille sekä muutaman kinkku-juusto-pasteijan. Voiko enää helpommaksi tulla. Levyt sulamaan, neliöiksi, ehkä kaulita vähän ohuemmiksi jos jaksaa, sopiva täyte päälle ja uuniin.

Samalla kertaa kokeilin myös maidottomia ja munattomia muffinsseja. Ohjeen mukaan myös gluteenittomia, Neidille viljat sopii mutta sattui noita jauhoja olemaan kaapissa niin tein ihan ohjeen mukaan. Tuli aika herkullisen näköisiä.



Muffinssit (maidoton, munaton, gluteeniton)

100g maidotonta margariinia
1dl sokeria
2dl maissijauhoja
1dl riisijauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl kuumaa vettä
1tlk persikkasosetta (muukin toki käy)

Minä pistin sekaan myös maidottomasta suklaasta rouhittua paloja.

Rasva ja sokeri vaahdotetaan. Lisätään jauhoseos ja vesi vuorotellen. Lisätään sose + suklaa. Paistetaan 200asteessa n.10-15min.

Ohje löytyi Finfoodin keittokirjasta. Muffinssit oli muuten ihan oivallisia, mutta jotenkin "sitkeitä". En oikein tiedä johtuiko se tuosta kun ne olivat gluteenittomia, täytyy kokeilla uudelleen vehnäjauhoilla kun ne tosiaan tytöllekkin käyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti