tiistai 11. syyskuuta 2007

Pizzalauantai!

Viikonloppu olikin oivaa aikaa kokkailun suhteen. Oltiin likan kanssa kahdelleen kotona isännän ollessa kalareissulla merillä ja tehtiin sitten lauantaina iltapalaksi pizzaa. Ostin vielä Cheezlyä, eli täysin maidotonta, soijapohjaista juustoa jotta saisi jotain kuorrutustakin pizzalle. Aika kallis tuo paketti, päälle 3e 190g, mutta aika harvoin loppujen lopuksi tuota tulee ostettua. Cheezlyä myydään juusto-osastoilla ainakin isommissa s-marketeissa, sattuneesta syystä muihin kauppoihin ei ole kauheastu tullut tutustuttua. Voit tietenkin jättää kommentteihin viestiä omista kokemuksistasi :)



Pizza

Pohja:
2dl Vettä
2/4 Hiivaa
2rkl Öljyä
Vehnäjauhoja
Suolaa maun mukaan

Täyte:
1prk Tomaattipyrettä
400g Naudan paistijauhelihaa
1pss Kinkkusuikaleita
1prk Ananaspaloja
1pkt Cheezlyä kuorrutteeksi

Pohja tehdään ihan kuten normaalikin pizzapohja, eli lämpimään nesteeseen liotetaan hiiva ja suola, sitten lisätään jauhoja ja öljyä. Jauhoja on sopiva määrä kun taikina on pehmeää, siinä on hyvä sitko ja se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Ei kannata liikaa kuitenkaan niitä jauhoja laittaa, tulee parempi vähän löysemmällä taikinalla, käyttää sitten jauhoja apuna kun kaulitsee. Taikinan annetaan kohota n.30min

Tästä määrästä tulee pellillinen, taikina kaulitaan pellille leivinpaperin päälle ja lisätään täytteet, luonnollisestikkin se tomaattipyre siihen alle ja muut päälle, oma tapansa toki kullakin. 1 cheezly-paketista ei riittänyt pellilliselle sellaista määrää mitä omaan pizzaani juustoa tahtoisin, mutta hyvää siitä tuli ja tytölle näytti maistuvan. 225asteessa paistelin sopivan kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti