sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Pogoo!



Vähän ennen joulua muistin jälleen Sorin Sirkuksen ja joulushown. Viimevuonna havahduin asiaan aivan liian myöhään ja kaikki näytökset olivat loppuunmyytyjä. Tälläkertaa olin ajoissa liikkeellä ja ostin liput tämän vuoden esitykseen nimeltä Pogoo! Ja odotin taas uutta sirkuselämystä kuin kuuta nousevaa.




Ja vihdoin tänään se päivä koitti. Kirpsakka pakkaskeli ja ilma täynnä odotusta. Pikkutiikeriä jännitti niin, ettei ruokailusta tahtonut tulla mitään. Neiti tuntuu olevan aivan yhtälailla sirkushullu kun äitinsä. Ja se kaikki alkoi aikanaan Cirque du Soleilista.. No mutta. Tämä oli pikkutiikerin toinen sirkuselämys, aikaisemmin syksyllähän kävimme katsomassa perinteistä sirkusta Sirkus Finlandiassa. Sorin Sirkuksessa ei temppuile koirat ja kiiltäväturkkiset hevoset, vaan taiteilijoina ovat ihmiset itse. Ns. nykysirkusta.




Saavuimme paikalle hieman viimetipassa, parkkipaikkoja vielä oli ja eteisessä oli hyvin toimiva narikka (vapaaehtoinen maksu) ja tyllihameinen klovni myymässä popcornia. Paikalta sai myös ostaa Sorin Sirkuksen paitoja, pipoja, käsiohjelman, arpoja, jne.. Käsiohjelman, joka muuten on samalla tämän vuoden kalenteri upeine kuvineen, sai itselleen 5e:n hintaan ja Pogoo!- paitoja sai taas ostaa aikuisten koossa 15e:n ja lasten 10e:n hintaan. Popcornit maksoivat 1,5e, ja ostamastamme yhdestä laatikollisesta popsi mukavasti sekä äiti että tytär. Nam! Hinnat siis kohdallaan.
Ihmisiä oli valtavasti, ja väliajalla varsinkin näin lapsiperhettä koskettava asia, vessajono, oli TODELLA pitkä. Siitä olisi voinut muodostua ongelma, mutta erityiskiitos henkilökunnalle, joka ohjasi etenkin lasten kanssa olevia invavessaan tai pukuhuoneiden vessoihin. Välttyi siinä moni ikäviltä yllätyksiltä.. :)

Meidän paikkamme olivat seitsemännellä rivillä nousevassa katsomossa joten esitys näkyi oikein hyvin. Bändi piti huolen musiikista ja screenillä pyöri Cirque du Soleilin Deliriumia vähän muistuttavia pätkiä. Mutta entä sitten itse esitys! Aivan loistava. Ehdottomasti joka sentin arvoinen! Uskomatonta, että näin läheltä löytyy mahtavaa sirkustaidetta joka on loppuunasti suunniteltu ja toteutettu. Esiintyjät olivat taitavia, muutamat virheet hoidettiin sujuvasti pois alta eivätkä ne jääneet häiritsemään kokonaisuutta. Musiikki oli tyyliin sopivaa samoin kuin puvustus ja lavastus. Lisäpisteitä valaistuksesta, jolle annan ainakin yksitoista pistettä! Yritin kovasti miettiä, mikä olisi ollut esityksen kohokohta, mutta niitä oli niin paljon niin tyydyn hehkuttamaan kokonaisuutta. Aivan uskomattoman hieno kokemus! Myös tuollainen kohta 6v tyttönen jaksoi seurata koko esityksen minkäänlaista kyllästymisen merkkejä osoittamatta. Silmät innostuksesta loistaen hän taputti käsiä yhteen ja henkäili ihastuksissaan. "Äiti minäkin haluan isona osata tuollaista!"




Joten, jos teillä, ihanaiset lukijani, on tilaisuutta päästä katsomaan Sorin Sirkuksen esityksiä, suosittelen erittäin lämpimästi. On ehdottomasti vaivan arvoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti