keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Ken on heistä kaikkein kauhein..?

Missikisat. Taas ne tuli ja ennenkaikkea meni. Pienenä tyttönä niitä katsoi silmä kovana, silmät innostuksesta loistaen. "katso äiti, miten ihanat hiukset, ja ihana mekko! Sitten kun minusta tulee iso, minusta tulee missi"
Yeah. Right. No missiähän minusta ei tullut, luojan kiitos.
Vuosi vuodelta kisat ovat muuttuneet tylsemmiksi. Puvut tylsiä toistensa klooneja ja kauniimpia tyttösiä tulee päivittäin vastaan ihan vaan kaupunkireissuilla ja anttilan kassoilla. Oikeasti. Kuka ne kilpailijat sinne päästää?
Pitää olla tietyn pituinen ja painoinen ja muotoinen. Nykytrendinä näkyy olevan niin missi- kuin mallimaailmassakin langanlaihuus. Mallit ehkä ymmärrän, mutta missit..? Miss Suomen pitäisi minun ehkä vanhanaikaisenkin käsitykseni mukaan olla ihana, hehkeä, kaunis, luonnollinen elovena-tyttö. Enkä tarkoita tällä tekohymyä, kylkiluita ja vetyperoksidilla blondattua tukkaa. Onko kumma, että missikisojen suosio on laskenut?
Ja mitä tekee kisojen järjestäjä? Päättää tehdä tästä tusinatavaraa kaikkien muiden tosi-tv-spektaakkeleiden sekaan. Äänestä suosikkisi jatkoon! Tekstarit viuhumaan! Jee! Naureskelin tuota jo vähän etukäteen, mutta entäpä sitten kisojen toteutus? Tökeröitä videonpätkiä, teinimäistä hihittelyä "hihi, no mä tuota.. tykkään pojista, ja sit niinku kaikista hyvästä, niinku öö.. vaikka ruoasta. ja sit totaaa.."
Mitä ihmettä? Minne jäi maailmanpelastus ja nälänhätä? Sekaan vähän vedessä kieriskelyä halpaan miestenlehtityyliin niin menestys on taattu. Hohhoijjaa. Tälläkö sitten saadaan suosio nousuun? Laadukkaampaa tavaraa saa netistä ladattua koneelleen mielin määrin, joten nörttipoikienkaan suosioon en ehkä menisi vannomaan. Koko finaalin toteutus oli mielestäni niin ala-arvoinen, etten viitsi edes alkaa erittelemään, mitä kaikkea siinä inhosin. En todellakaan pidä itseäni tiukkapipoisena kukkahattutätinä, vaan aika avoimena ja kokeilunhaluisena ihmisenä, mutta tuo meni kyllä yli. Odotan mielenkiinnolla, mitä ne oikeat kukkahattutädit kisoista sanovat.

Mutta hei! Otetaanko kilpailu siitä kuka keksii hauskimman seurapelin missikisoja katsellessa? Yksi ehdotus tuli tässä menneenä iltana irkissä. Joka kerta, kun kylkiluut vilahtaa, saa ottaa paukun. Ihan hyvä, mutta kenellä on niin hyvä viinapää..? Ei ainakaan allekirjoittaneella :P
Ja olihan niistäkin nyt se hyöty, että minäkin sain muutaman hetken elämästäni kulutettua näinkin ylevään blogimerkintään. Luovuus suorastaan puhkesi kukkaan, huomaatteko? ;)

Minun täydellisen-ihanan-upea-pikkuvintiö-tyttäreni sanoi kisojen lopussa että "minusta ei kyllä mitään missiä tule, musta tulee hevosenhoitaja!"
awww

Loppuun vertailun vuoksi muutama kuva.

Tässä vuoden 1947 Miss Suomi, Anna-Liisa Leppänen, aivan mielettömän kaunis kuva!

(kuva täältä)

Sekä vuoden 1937 Ihannetyttö, Britta Wikström

(kuva täältä)

.. ja tähän on tultu. Elsi Suolanen, tämän vuoden finalisti jota voittajaksikin ehdoteltiin. Hot or not?

(kuva: mtv3.fi)

Definitely not.

Sääli sinänsä. Tytöistä olisi varmasti saatu irti jotain paljon parempaa ja laadukkaampaa.

Halukkaat voivat ihastella historian siipien havinaa katselemalla ylen arkistojen missikisakätköjä täältä
Tai lueskella missifoorumin juttuja täällä.

Sekä tietenkin tehdä omat johtopäätöksensä ja tuomarointinsa ihan itsenäisesti.
Tiikerityttö kiittää, ja kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti